9/5/13

Φιλοσοφημένα cartoon : Daria

Γεια σας και πάλι.
Σήμερα θα είναι το δεύτερο μέρος των φιλοσοφημένων cartoon και θα κάνουμε ένα αφιέρωμα σε μια σειρά του mtv, την Daria :


H Daria είναι ένα κορίτσι που επιλέγει να μην ακολουθεί τη μόδα και την εποχή της, ντύνεται λιτά, φορά γυαλιά και ανήκει στην κατηγορία των «πολύ διανοούμενων». Καθημερινά πρέπει να συνυπάρχει με την αδερφή της,Quinn,η οποία είναι μια συνηθισμένη και λίγο ψωνισμένη έφηβη και το μόνο με το οποίο ασχολείται είναι η εμφάνιση της.Η Quinn, για την Daria είναι μια κενή περιεχομένου προσωπικότητα, κολλημένη με τη μόδα και έτσι την αντιμετωπίζει ανάλογα.
Η Daria είναι αδιάφορη,αποστασιοποιημένη και κυνική, και κάνει αποκλειστικά παρέα με την Jane Lane που είναι χαμηλών τόνων, με punk attitude και επίσης αδιάφορη και κυνική όπως και η Daria.
Εγώ προσωπικά αποφάσισα να κάνω αφιέρωμα σε αυτή τη σειρά γιατί είναι από τα καλύτερα animation series. 
Όμως απευθύνεται αν όχι σε ενηλίκους, σε έφηβους άνω των 13. Γενικά η daria δεν έχει ούτε βρισιές ούτε βία κτλ. αλλά πραγματεύεται θέματα που δεν απασχολούν παιδιά. Για παράδειγμα έχω πετύχει επεισόδιο για εξωγήινους και κομμουνισμό. 
Το θέμα είναι ότι ένα παιδί δεν είναι ανάγκη να μάθει τι είναι κομμουνισμός, ούτε να του μπουν ιδέες σχετικά για εξωγήινους. Όμως σε γενικές γραμμές η Daria δεν έχει χειροπιαστή βία ούτε κάτι που μπορεί άμεσα να επηρεάσει ένα παιδί.

Βαθμολογία σειράς 5/5 :)
Φιλάκια♥

Δεν υπάρχουν σχόλια: