9/5/13

The call: Κριτική ταινίας

Καλημέρα σε όλους.
Εγώ σήμερα επειδή έπρεπε να ξυπνήσω νωρίς,βρήκα την ευκαιρία να δω μια ταινία. Παρεμπιπτόντως αν θέλετε να βλέπετε δωρεάν ταινίες online,μπείτε στο watch32.com .
Σήμερα είδα μια ταινία που ούτε καν έχει βγει στο σινεμά,και πρόκειται να βγει ή σήμερα ή αύριο.
Αναφέρομαι στο "the call" με πρωταγωνίστρια την Χάλι Μπέρι:

 

Κατ'αρχάς να πούμε κάτι : δεν έχει σημασία που δεν είναι horror film, ήταν τρομακτικό.
Δεν παίζουν κανέναν ρόλο τα ταμπελάκια που βάζουμε στις ταινίες, αφού η συγκεκριμένη ταινία είναι από τα ποιο τρομακτικά θρίλερ που έχω δει εδώ και καιρό.
Λοιπόν, το θέμα της ταινίας δυστυχώς δεν είναι καθόλου πρωτότυπο. Έχουμε δει πολλές φορές ταινίες με αυτό το consept όπως για παράδειγμα η Τελευταία Κλήση του David R. Ellis, όπου μια γυναίκα πέφτει θύμα απαγωγής και τηλεφωνεί τυχαία σε κάποιον που αποδεικνύεται σωτήρας της.
Όμως ο σκηνοθέτης καταφέρνει να κάνει την ταινία ξεχωριστή με έξυπνα πλάνα,τα οποία είναι συνήθως σκοτεινά και δίνουν σασπένς, αλλά και με τις πολύ καλές ερμηνείες των κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Την ταινία επίσης συνοδεύουν και οι πολύ γρήγορες ανάσες και τα ψιθυρίσματα που φτιάχνουν μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. 
Προς το τέλος την ταινίας, καταλαβαίνουμε τις διαστροφικές συνήθειες του δολοφόνου, ο οποίος απαγάγει τις κοπέλες και τους κόβει τα μαλλιά μαζί με το δέρμα και τα κρατάει στο κεφάλι μιας κούκλας ως "αναμνηστικό". Φυσικά αυτός είναι και ο τρόπος που τις σκοτώνει αφού είναι λίγο δύσκολο να επιζήσεις με μισό κεφάλι. Ο τρόπος δολοφονίας που επιχειρεί ο παρανοϊκός δολοφόνος θυμίζει έντονα ταινία τρόμου αλλά και το δέρμα που κατοικώ του Αλμοδοβάρ.

Βαθμολογία 4/5 

Η ταινία είναι πολύ καλή και την συστήνω άφοβα :)
Χαριτίνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: