31/5/13

Saw 1 : Κριτική ταινίας


Γεια σας, τι κάνετε?
Αποφάσισα να κάνω κάποιες αναρτήσεις διαμέσου εξετάσεων αφού είχα κάποιο ελεύθερο χρόνο.
Παρεμπιπτόντως κάνουμε όλοι like εδώ:
http://www.facebook.com/StardollAtGreek

Πάμε στη κριτική τώρα :



How much blood would you shed to stay alive? Αν και λίγο ρητορικό ερώτημα ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα της ταινίας. Εγώ βασικά ξεκίνησα να την βλέπω και πριν καλά καλά αρχίσει,η καρδιά μου πήγαινε ποιο γρήγορα απ'όσο όταν τρέχω. Ποιος φταίει για αυτό? Οι απίστευτα μεγαλοποιημένες κρητικές. Η ταινία στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου τρομακτική. Ναι, συμφωνώ πως είχε ευφυές σενάριο αλλά μέχρι εκεί. Η σκηνοθεσία κάκιστη, παράγοντας που υποβαθμίζει πολύ την ταινία και ερμηνείες μέτριες. Οι μόνοι που ίσως τρόμαξαν, ή καλύτερα αηδίασαν ήταν αυτοί που φοβούνται τα αίματα, και μάλλον δεν θα ήταν πολλοί γιατί δεν συγκρίνεται η ποσότητα αίματος της πρώτης ταινίας με τις υπόλοιπες.

Τώρα να πούμε λίγα πράγματα για το στόρι..Ο άνθρωπος που το σκέφτηκε πρέπει να ήταν πραγματικά διεστραμμένο μυαλό, αφού είναι από τα ποιο ανατριχιαστικά πράγματα που έχω ακούσει.
Ο δολοφόνος ονόματι Jigsaw είναι ένας ετοιμοθάνατος που θέλει να δώσει στους ανθρώπους που δεν εκτιμούν τη ζωή ένα μάθημα για να αρχίσουν να την εκτιμούν. Αυτό το πετυχαίνει βάζοντας τους σε ένα αιματηρό παιχνίδι που θα τους αλλάξει τρόπο σκέψης μια για πάντα. Σαν παράδειγμα μπορούμε να πάρουμε τους δύο άντρες που ξύπνησαν σε ένα δωμάτιο με δεμένα τα πόδια και διάφορα κρυμμένα πράγματα που περιμένουν να ανακαλυφτούν μέσα στο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου και δύο πριονιών. Τα πριόνια βρίσκονται εκεί όχι για να κόψουν την αλυσίδα αλλά τα πόδια τους.

Το saw είναι βίαιο? Ναι είναι! Είναι βίαιο από ψυχολογική άποψη αφού ο ίδιος ο θεατής καλείται να μπει στην θέση των πρωταγωνιστών και να πάρει μέρος στο σαδιστικό παιχνίδι ενός ‘σοφού’ δολοφόνου που μάλλον φαντάζει σοκαριστικό.


Ας βάλουμε ένα 3,5/5 μόνο για το καλό σενάριο/στόρι
Χαριτίνη♥

Δεν υπάρχουν σχόλια: