17/6/13

Το καρφί: Κριτική ταινίας

Γεια σας..
Συγνώμη για την καθυστέρηση του δεύτερου μέρους του προηγούμενου άρθρου, αλλά είχα τρεχάματα και δεν πρόλαβα. Πάμε προς το παρών σε μία κριτική ταινίας και η συνέχεια έρχεται αργότερα.



Μια ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και έμμεσα για μένα είναι ένας τρόπος να προτείνει στη κυβέρνηση επανεξέταση της ελάχιστης ποινής για χρήση ναρκωτικών ουσιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο τέλος πως η ελάχιστη ποινή για χρήση ναρκωτικών είναι μεγαλύτερη από αυτή για βιασμό και παιδεραστία..
Όμως ας στα πάρουμε απ'την αρχή: Ο 18χρονος Jason, πιάνεται με ένα πακέτο ναρκωτικών στα χέρια, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, και καταδικάζεται σε 10 χρόνια κάθειρξη. Ο πατέρας του προσπαθεί να τον βγάλει από τη φυλακή με εγγύηση αλλά αποτυγχάνει. Ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ποινή του, είναι να βοηθήσει την αστυνομία να πιάσει εμπόρους ναρκωτικών που τυχόν ήρθαν σε επαφή μαζί του είτε είναι φίλοι του είτε όχι. Εκεί όμως η υπόθεση μπλέκεται αφού ο Jason αρνείται να καρφώσει τους φίλους του, και ο πατέρας αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο John Matthews λοιπόν, ο πατέρας του Jason, εισχωρεί σε μια βίαιη ομάδα εμπόρων ναρκωτικών με αρχηγό τον Μαλίκ και προσφέρεται να βοηθήσει στη μεταφορά με τις νταλίκες του. Η πρώτη μεταφορά γίνετε με επιτυχία χωρίς να καταφέρει να γίνει η σύλληψη, και την δεύτερη φορά ο John θα δουλέψει για τον El Toppo έναν σημαντικό και αδίστακτο "παίχτη" στο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών.

Σε γενικές γραμμές η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ & με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Μπορώ να πω πως ήταν από τις καλύτερες που έχω δει στο σινεμά τα τελευταία δύο χρόνια.
Είναι μια κλασσική ταινία δράσης, με τέλος προβλέψιμο βέβαια, αφού αν ο πρωταγωνιστής τελικά πέθαινε η ταινία δεν θα είχε αξία. Ο Dwayne Johnson πολύ καλός στην ερμηνεία του όπως και η Susan Sarandon στο ρόλο της δικηγόρου.

4/5 από εμένα

Χαριτίνη x

Δεν υπάρχουν σχόλια: