21/4/13

Insidious: Κριτική ταινίας

Γεια σας, τι κάνετε?
Είπα επιτέλους να δω κάτι διαφορετικό από αυτά που βλέπω συνήθως για να έχουμε "ποικιλία" ταινιών στο blog.
Οπότε αποφάσισα να δω το insidious,μια ταινία τρόμου από τους δημιουργούς του paranormal activity και του sinister :


Η ταινία είναι κλασική στο είδος της και φυσικά καθόλου πρωτότυπη. Βέβαια στις μέρες μας δύσκολο να βρεις μια ταινία τέτοιου είδους που να είναι ξεχωριστή.Ακολουθούν όλες το ίδιο μοτίβο,παρουσιάζοντας μια ευτυχισμένη - ή μη οικογένεια που σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι το σπίτι τους είναι στοιχειωμένο ή ότι ένας δαίμονας μπήκε στη ψυχή της κόρης τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι με 3 παιδιά που όμως μια μέρα ο μεγαλύτερος γιος τους πέφτει σε κόμμα.Οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συμβαίνει στο παιδί τους αφού φαίνεται ότι τα πάντα στο σώμα του λειτουργούν φυσιολογικά.Λίγο καιρό αργότερα ενώ ο γιος τους παραμένει στην ίδια κατάσταση, αρχίζουν να γίνονται διάφορα περίεργα συμβάντα μέσα στο σπίτι φέρνοντας το ζευγάρι σε απόγνωση.
Ο σκηνοθέτης James Wan μας έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά να κρατά τους θεατές σε εγρήγορση και να φτιάχνει πλάσματα τα οποία αποτυπώνονται στο μυαλό τους.Στην προκειμένη περίπτωση η ταινία δεν ήταν ιδιαιτέρως τρομακτική παρά μόνο σε δύο σημεία (έχοντας στο μυαλό σας το γεγονός ότι είμαι 13 και η ταινία προορίζεται για να τρομάξει ενηλίκους).
Η ταινία ήταν καλή από άποψη ψυχαγωγίας και όχι τρόμου.Βέβαια εγώ περιμένω πιο πολλά πράγματα από τον σκηνοθέτη και ανυπομονώ για την προσεχή του ταινία "the purge" που παίζεται ακόμα στην Αμερική.
Καλή η ταινία.Την συστήνω σε όλους και όχι μόνο στους horror-maniacs.


3/5 

Χαριτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: