3/6/13

Χμμμμ..Κλασικό starblog!

Γεια σας..
Σήμερα έκανα την καρδιά μου πέτρα και προσπάθησα να διαβάσω μερικά άρθρα από το ελληνικό starblog, όπου δυστυχώς έχει πλέον καταντήσει το μέρος που όλοι οι "ανώτεροι" λένε τις απόψεις τους πάνω σε φιλοσοφικά αναπάντητα ερωτήματα.
Το ερώτημα της εβδομάδας είναι αν θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και τι εστί τελειότητα.
Εδώ πριν αρχίσω τον αντίλογο πρέπει να τονίσω πως, γλυκιά μου δεν μπορείς να ασχολήσε με τέτοια πράγματα τη στιγμή που είσαι τουλάχιστον 14 και συνεχίζεις να παίζεις ένα παιχνίδι με κούκλες.
Και φυσικά αν συνεχίζεις, θεωρώ πως έχεις λίγο μπερδέψει τους ρόλους. Το stardoll δεν είναι ένα μέρος για να εκφράσεις την άποψη σου σε τέτοια θέματα, ειδικά μη έχοντας βασικές γνώσεις.
Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο εγώ προτίμησα να σου απαντήσω από εδώ, και όχι από το stardoll γιατί δεν θέλω να μετατρέπω έναν ιστότοπο για παιδιά σε ένα μέρος που όλοι εκφράζουν τις υπαρξιακές τους ανησυχίες.
Τώρα επειδή υπήρξαν πολλές απόψεις και δεν μπορώ να απαντήσω στη καθεμιά ξεχωριστά θα απαντήσω σε όλες μαζί αφού ούτως η άλλως όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή κανείς δεν είναι τέλειος.
Θεέ μου μετά από αυτό ένιωσα μια χαρά μέσα μου για το ότι τουλάχιστον έχω μια άποψη πάνω σε ένα θέμα και δεν επιστρατεύω τα κλισέ που μου μάθανε στη 1η δημοτικού ως απάντηση σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.
Αρχικά ποιο είναι το κριτήριο της τελειότητας? Το να είσαι όμορφος και έξυπνος? Αν ήταν έτσι μου έχουν ήδη έρθει τρίτα άτομα στο μυαλό που θα μπορούσαν να είναι τέλεια.
Κάποιος άσχημος θα μπορούσε να είναι τέλειος? Κάποιος που παίρνει ναρκωτικά θα μπορούσε να είναι τέλειος? Η απάντηση είναι ναι!
Γιατί η τελειότητα υπάρχει και δεν είναι κάτι "άπιαστο" και "ανύπαρκτο" όπως εσείς πιστεύετε.
Τέλειος είναι κάποιος που κατάφερε με τον τρόπο σκέψης του και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη ζωή να επηρεάσει εκατομμύρια κόσμο. Με την κοσμοθεωρία του να μπορέσει να κάνει κάποιους να τον λατρέψουν και κάποιους να τον μισήσουν. Να είναι ελεύθερος.
Φυσικά πολλοί θα διαφωνήσουν με τα παραπάνω με το επιχείρημα "Όμως μετράει και η εμφάνιση".
Η εμφάνιση...Έχω πολλά να πω αλλά στην πραγματικότητα τίποτα. Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό και πιστέψτε με οι πραγματικά τέλειοι άνθρωποι δεν ήταν όμορφοι. Άλλωστε εγώ μπορεί να θεωρώ όμορφο τον leonard cohen και όχι τον Brad pitt. H ομορφιά μπορεί να είναι άσχημη μερικές φορές. Γιατί όταν τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία τότε καταντάει απελπιστικά άσχημο. H ατέλειες του προσώπου και η ανομοιομορφία είναι αυτές που φτιάχνουν την γοητεία στα πρόσωπα.

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο τέλος της ανάρτησης με εμένα λίγο απογοητευμένη γιατί ήθελα να το γυρίσω στο επιστημονικό κομμάτι και κατέληξα πάλι στο ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική.
Και πάλι εγώ είπα αυτά που ήθελα να πω και θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο.
Φιλάκια, Χαριτίνη

6 σχόλια:

ThewniLove111 είπε...

thelo na po thn gnomi mou se esena ! :)
loipon to koritsi eki leei tin dikia tis gnomh kai esy tin dikia sou
h apopsi mou einai pos to koritsi kanei lathos pou leei pos h teliotite den iparxei h teleiotite iparxei kai einai ateleis ... pote kaneis den tha tin katalabei, den blepoume pou iparxei gt apla den to exoume skeftei!leme teleia tin agaph ton erota tin filia tin storgi thn sinxoresh .... otan omos enas anthropos ta exei ola auta ?
einai teleios ... kai fisika h omorfia einai apla mia leksi ! uperxei pantou alla den einai pouthena! o kathenas blepei th dikh tou omorfia ... oti tou aresei tou kathenos ! einai thema goustou .H agaph gia kapion alon einai h teleiotita pou tou prosferei kai oxi otan tou dinei xrimata kai ta lipa h teleiotita einai ekini pou niotheis otan ena atomo sou prosferei aploxera filia kai storgh giati apla oi filoi gia emena einai h teleiotita

Χαριτίνη είπε...

Συμφωνώ με την άποψη σου. Αν θες κάνε response με άρθρο! :)

ThewniLove111 είπε...

ti enoeis ?

Χαριτίνη είπε...

Γράψε σε άρθρο την άποψη σου πάνω στο θέμα..!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, αλλά αν εσύ έχεις γεμίσει το post με ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, πολλοί θα το θεωρήσουν αναξιόπιστο. Λυπάμαι πολύ για ό,τι θα σου πω, αλλά εκείνο το "ασχολήσε" αντί για "ασχολείσαι" ήταν η σταγόνα που δεν ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά που το έσπασε σε χίλια κομμάτια!
Συγγνώμη που είμαι τόσο ωμή, αλλά καμιά φορά πρέπει να βοηθήσεις τον άλλο να καταλάβει. ;)

~Ανώνυμη, αλλά ίσως να με έχεις καταλάβει!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, αλλά αν εσύ έχεις γεμίσει το post με ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, πολλοί θα το θεωρήσουν αναξιόπιστο. Λυπάμαι πολύ για ό,τι θα σου πω, αλλά εκείνο το "ασχολήσε" αντί για "ασχολείσαι" ήταν η σταγόνα που δεν ξεχείλισε το ποτήρι, αλλά που το έσπασε σε χίλια κομμάτια!
Συγγνώμη που είμαι τόσο ωμή, αλλά καμιά φορά πρέπει να βοηθήσεις τον άλλο να καταλάβει. ;)

~Ανώνυμη, αλλά ίσως να με έχεις καταλάβει!