10/3/13

Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας-Κριτική ταινίας

Γεια σας για ακόμη μια μέρα.
Σήμερα αποφάσισα να μιλήσω για το τρίτο μέρος της τριλογίας millenium,το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας,ώστε να κλείσουμε το θέμα αφού έχω ήδη αναφερθεί στις δύο πρώτες.



H ταινία ήταν λίγο κουραστική επειδή διαρκούσε σχεδόν 3 ώρες.,κάτι όμως που δεν με έκανε να βαρεθώ,αντιθέτως μέχρι το τέλος η ταινία δεν έχανε το ενδιαφέρον της.
Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αίματα η βία στο τελευταίο μέρος της τριλογίας,εξαιρώντας λίγα αίματα στην αρχή,την ώρα της εγχείρησης που εμένα μου φάνηκαν αδιάφορα.
Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ σε αντίθεση με την προηγούμενη που δεν ήταν εξίσου ωραία.Το σενάριο πολύ ενδιαφέρον αλλά προβλέψιμο.Η Λίσμπεθ κινδυνεύει να κλειστεί σε ψυχιατρείο για την υπόλοιπη ζωή της,αλλά χάρη στη βοήθεια του Μπλουμκβιστ και της αδερφής του που θα είναι η δικηγόρος της,καταφέρνει να γλιτώσει και να ξεφορτωθεί τον ψυχίατρο που την βασάνισε σαν παιδί,έχοντας την δεμένη σε ένα κρεβάτι για 381 μέρες.Ειδικά σε αυτή την ταινία φαίνεται πόσο ευφυής είναι η Λίσμπεθ. Ντύθηκε πάρα πολύ προκλητικά,για να προκαλέσει τον δικαστή στο δικαστήριο και απαντούσε με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο στις ερωτήσεις που της κάνανε.Το τέλος της ταινίας με απογοήτευσε λίγο,αφού μετά από τόση βία, συνωμοσίες,σκάνδαλα αλλά και το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ  της Λίσμπεθ και του δημοσιογράφου περίμενα να είναι μαζί στο τέλος.Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ο Μπλουμκβιστ έχει σχέση με αυτή τη ξανθιά,ξενέρωτη συντάκτρια του περιοδικού,ακόμα και μετά την άρνηση της να συνεχίσει την έκδοση του περιοδικού που θα έδειχνε την αλήθεια για την υπόθεση της Λίσμπεθ.

Τελικά η ταινία θα πάρει 4/5 για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω

Φιλάκια πολλά
Χαριτίνη♥

Δεν υπάρχουν σχόλια: